Potensiale i hydrogen som energiform

av Cecilie Endresen

Bedriften BALLARD POWER SYSTEMS NORWAY svarte ut alle behovskravene i sin hydrogenløsning på en sirkulær energiforsyning for instrumentering langs veg på veistrekninger hvor det ikke er strømnett og det er dårlige sendeforhold. De vant dermed idékonkurransen til Statens Vegvesen - som er ett av de fem prosjektene i Fast Track for sirkulærøkonomi som er finansiert av Klima- og miljødepartementet.

Bedriften BALLARD POWER SYSTEMS NORWAY svarte ut alle behovskravene i sin hydrogenløsning på en sirkulær energiforsyning for instrumentering langs veg på veistrekninger hvor det ikke er strømnett og det er dårlige sendeforhold. De vant dermed idékonkurransen til Statens Vegvesen – som er ett av de fem prosjektene i Fast Track for sirkulærøkonomi som er finansiert av Klima- og miljødepartementet. – Statens vegvesen har lært mye av både anskaffelsen, dialogen med leverandørene og av de løsningsforslagene som har kommet inn. Vi ser frem til prosessen videre
med vinnende løsningsforslag. Og håper at dette vil bringe modenheten til hydrogen løsninger fremover, sier Bjor Grønnevet i Statens Vegvesen.

Stort læringsutbytte

Som vinner av idékonkurransen vil BALLARD POWER SYSTEMS NORWAY få kr.300 000,- til å lage en prototype for løsningen som skal presenteres i mars. Juryen anser at en prototyping vil skape stort læringsutbytte for Vegvesenet hva angår hydrogen som energiform, basert på evalueringen av innkomne tilbud og arbeidet i juryen. I sin begrunnelse i kåring av vinneren har juryen, i tillegg til sin vurdering av om behovet for sikkerhet, ytelse, mobilitet, brukervennlighet og grad av gjenvinning og minimalt CO2-utslipp er oppfylt, gitt råd i det videre arbeidet med løsningen/prototypingen som kan komme godt med.

Digital demodag

Denne konkurransen er en av fem konkurranser finansiert av Klima- og miljødepartementet, gjennom prosjektet «Fast track for sirkulærøkonomi» Formålet er å fremme aktivitet i næringslivet og grønn innovasjon gjennom offentlige anskaffelser. Løsningsforslagene til vinnerne, inkludert den fra BALLARD POWER SYSTEMS NORWAY , skal presenteres på en felles digital demodag i mars.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta informasjon om program og påmelding.

Ønsker du å vite mer om konkurransen les mer her eller ta kontakt med: