Se hvem som vant Omsorgsbyggs innovasjonskonkurranse!

av Ida Laustsen

Omsorgsbygg Oslo KF inviterte til innovasjonskonkurranse om de beste løsningene på fremtidens komplette baderomsløsninger for sykehjem og omsorgsboliger, og har nå kåret tre vinnere.

I mars i år inviterte Omsorgsbygg Oslo KF i samarbeid med Nasjonalt program for leverandørutvikling og Norsk forskningslaboratorium for universell utforming, NTNU på Gjøvik, til konkurranse om de beste løsningene på fremtidens komplette baderomsløsninger for sykehjem og omsorgsboliger.

– Å være med i juryen i innovasjonskonkurransen til Omsorgsbygg, er som å bli invitert i en middag hvor du ikke vet hva du vil få smake! Jurymedlem Leif Daniel Houck fra NMBU.

Omsorgsbygg hadde nemlig gått bredt ut og ønsket nye og innovative forslag til hvordan fremtidens baderom i syke- og omsorgsboliger kunne se ut. Det kom inn mange gode forslag, og etter en nøye vurdering av juryen ble det kåret tre vinnere – Link Arkitektur i samarbeid med Bano AS, Funksjonsutstyr AS og Puls AS. Alle vinnerne blir premiert med 100 000 kroner hver. Videre får vinnerne av innovasjonskonkurransen sitt komplette baderom bygget i Norsk forskningslaboratorium for universell utforming på NTNU Gjøvik. På NTNU Gjøvik vil de tre forslagene bli brukt og testet av 30 personer med ulike behov. Slik vil man finne ut hvilke av forslagene som fungerer best i praksis.

Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, berømmet Omsorgsbygg for å ta initiativ, og drive frem innovasjon og nyskapning. – Gjennom det nye regelverket for innovative anskaffelser, kan vi som kommune være med å innovere og drive frem nye løsninger, uttalte byråd Lippestad.

Med andre ord «smakte» de tre løsningene godt, og nå er vi spent på å se hvordan de vil fungere for testbrukerne på NTNU Gjøvik!

Her kan du lese om hele prosessen

En av tre vinnere; Funksjonsutstyr AS med Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad. Foto: Ida Laustsen