Nasjonal reiseplanlegger ble lansert denne uken

av Harald Aas

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen lanserte denne uken den nasjonale reiseplanleggeren Entur. - Nasjonalt program for leverandørutvikling var involvert i denne innovative anskaffelsen, og vi gratulerer alle involverte med en helt ny tjeneste som vil forenkle reiseforberedelsene for mange, sier Tore Andre Sines som deltok fra programmets side.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen lanserte denne uken den nasjonale reiseplanleggeren Entur. – Nasjonalt program for leverandørutvikling var involvert i denne innovative anskaffelsen, og vi gratulerer alle involverte med en helt ny tjeneste som vil forenkle reiseforberedelsene for mange, sier Tore Andre Sines som deltok fra programmets side.  

Selv om planen om en nasjonal reiseplanlegger har versert i over 10 år ble programmet først involvert i mot slutten av 2015. Da bisto vi Statens vegvesen i forberedelsene og gjennomføringen av en dialogkonferanse med relevante leverandører.

Resultatet ble lansert på Kollektivkonferansen 2017 denne uken. I første omgang inneholder Entur-appen ruteinformasjon. Du kan bruke appen for å planlegge reisen din, og du får opp informasjon om rutealternativer for strekningen, og informasjon om transportselskapene. Foreløpig er det bare mulig å kjøpe enkeltbilletter for barn og voksne fra NSB og Ruter i appen.

Tjenesten administreres av det statlig eide selskapet Entur som jobber for å kople kollektiv-Norge sammen.

Last ned appen på din mobiltelefon eller se nettversjonen av tjenesten her

Les mer om lanseringen i DN sin omtale av saken