Larvik signerte avtaler på vegne av 29 kommuner

av Riche Vestby

Larvik kommune har landet en innovativ anskaffelse av fremtidens løsning for elektronisk medisineringsstøtte. Avtale med to leverandører er undertegnet på vegne av 29 norske kommuner.

Fra signeringen med Evondos. Foto: Larvik kommune

Larvik kommune har landet en innovativ anskaffelse av fremtidens løsning for elektronisk medisineringsstøtte. Avtale med to leverandører  er undertegnet på vegne av 29 norske kommuner spredt utover hele landet.

Om avtalene

Medisineringsstøtteløsningene er elektroniske medisindispensere som varsler når medisin skal tas og gjør den riktige dosen tilgjengelig for bruker. Tirsdag 26. juni ble avtaler med Evondos AS og Dignio AS signert i Larvik. Rammeavtalene har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse i to år til. Kommunene som er med på avtalen har totalt om lag én million innbyggere.

Avtalen inneholder fire ulike løsninger, to typer pilledispensere og to typer multidosedispensere. I arbeidet med den innovative anskaffelsen har Larviks innbyggere bidratt til å definere de ulike behovene som nå skal dekkes, og behovene ble tydelig uttrykt gjennom konkurransen.

De involverte kommunene

Larvik kommune har ledet anskaffelsen, men de har hatt andre kommuner med på laget.

Larvik kommune har hatt ansvaret for hele prosessen, men Trondheim, Bergen, Lørenskog og Skedsmo har også bidratt med ressurser underveis, sier prosjektleder Marija Stanarevic

Leverandørutviklingsprogrammet har vært støttespiller og sparringspartner underveis. Prosessen har vært krevende og vi er mektig imponert over det arbeidet Larvik og samarbeidspartnere har lagt ned. Anskaffelsen viser at det både er mulig og smart at kommuner samarbeider om innovative anskaffelser når de har like behov.

Disse kommunene er med på anskaffelsen: Bergen, Trondheim, Lørenskog, Skedsmo, Voss, Fet, Malvik, Melhus, Skaun, Midtre Gauldal, Skien, Tønsberg, Holmestrand, Sande i Vestfold, Færder, Bamble, Høylandet, Bindal, Grong, Ørland, Bodø, Røst, Rødøy, Røyrvik, Seljord, Bø, Nome, Sauherad og Larvik.