Avinor tester ut førerløse brøytebiler i mars 2018

av Harald Aas

Avinor startet i januar 2016 en før-kommersiell anskaffelsesprosess for førerløse brøytebiler. I mars 2018 tester de ut en fullskala prototype av brøytebilen og teknologien som gjør den selvkjørende. - Prosjektet er det første i verden hvor autonome kjøretøy er tilpasset for å håndtere den viktige oppgaven med å holde rullebanene fri for snø.

Avinor startet i januar 2016 en før-kommersiell anskaffelsesprosess for førerløse brøytebiler. I mars 2018 tester de ut en fullskala prototype av brøytebilen og teknologien som gjør den selvkjørende.  – Prosjektet er det første i verden hvor autonome kjøretøy er tilpasset for å håndtere den viktige oppgaven med å holde rullebanene fri for snø.

Det planlegges for en prototype-test gjennomført ved Bodø lufthavn i løpet av 1. kvartal 2018. Resultatene fra denne testen vil avgjøre om Avinor vil gå videre med prosjektet. Det vil etter dette vurderes om man har behov for flere utviklingsfaser eller om markedet er modent for en større anskaffelse og utrulling av førerløse brøytekjøretøy ved et antall lufthavner.

Les mer om anskaffelsen her

Slik presenterer leverandøren prosjektet på egne sider