Kommuner med innovative anskaffelser som strategisk virkemiddel gjør det bra i NHOs kommune-NM

av Ida Laustsen

Mange av kommunene som bruker innovative offentlige anskaffelser som et strategisk virkemiddel, gjør det bra i NHOs kommune-NM. Kanskje det kan være en sammenheng? Innovative offentlige anskaffelser er nemlig win-win - både for kommunene og for næringslivet.

Fotograf: Illustrasjon

Mange av kommunene som bruker innovative offentlige anskaffelser som et strategisk virkemiddel, gjør det bra i NHOs kommune-NM. Kanskje det kan være en sammenheng? Innovative offentlige anskaffelser er nemlig win-win – både for kommunene og for næringslivet. For næringslivet kan innovative anskaffelser bety mer konkurransedyktige bedrifter. At næringslivet i en kommune er nyskapende og fremoverlent, gjør kommunen attraktiv.

I NHOs kommune-NM blir kommunene rangert etter kategorier som er viktige for bedriftene. Kommunene blir målt på næringsliv og privatøkonomi, kompetanse, sysselsetting og arbeidsmarked, befolkningssammensetning og kommuneøkonomi.

På topp 10-listen i kommune-NM finner vi Sola, Bærum, Oslo, Ullensaker, Asker, Austevoll, Ås, Trondheim, Stavanger og Sandnes. Av disse ti, har seks kommuner innovative offentlige anskaffelser i sin anskaffelsesstrategi. Det er Bærum, Oslo, Ullensaker, Asker, Trondheim og Stavanger. Videre deltar Stavanger kommune i Norges første innovasjonspartnerskap knyttet til utvikling av nye varer og tjenester innen helseområdet.

Med andre ord kan en innovativ anskaffelsesstrategi i kommunen bidra til gode vilkår for næringslivet!

Vil du se hele oversikten? Trykk her